Mozgatható szúnyogháló

A szúnyogháló használatának legfőképp tavasztól őszig vehetjük a legnagyobb hasznát, és főleg a repülő bogarak ellen nyújtanak kimagasló védelmet, viszont több helyen szereltünk már a forró nyári estéken nyitva hagyott ablakokon berepülő denevérek ellen is.

Sokszor van szükség arra, hogy a szúnyogháló mozgatható legyen, mely típust szerelhetünk ajtóra és ablakra egyaránt, ám a szerkezet minden esetben alumíniumból készül. Működtetése lehet zsanéros, toló, rolós vagy pliszé.

Mozgatható szúnyogháló ablakra:

- Rolós szúnyogháló ablakra függőleges mozgatással, mely könnyen kezelhető.
- Redőnnyel kombinált szúnyogháló, mikor mind a két szerkezetre szükségünk van. Ebben az esetben a redőnytokba van elrejtve a szúnyogháló.

Mozgatható szúnyogháló ajtóra:

- Rolós szúnyogháló, ajtóra vízszintes mozgatással: Egyszárnyú ajtóknál egytokos, kétszárnyú ajtóknál dupla tokos, középen záródó szúnyoghálót használunk. Folyamatos kézi kezeléssel használandó.
- Szúnyogháló tolóajtó: Nagyméretű tolóajtóknál használjuk. Használata egyszerű.
- Zsanéros szúnyogháló ajtó. Használata egyszerű és praktikus, ám nagy a helyigénye. Automatikusan bezáródik rugós zsanérral.
- Pliszé szúnyogháló: Egyik legjobb szúnyogháló megoldás, mely modern könnyen kezelhető, bárhol megállítható. Gyakran használt terasz ajtók esetében a legjobb választás.