Redőny

LINDAB /hagyományos/ tokos redőny: A legalacsonyabb árfekvésű és legegyszerűbb „standard” redőny. A hőszigetelése már ennek is kiváló és a kedvező ára miatt legnépszerűbb redőny, ezzel találkozunk leggyakrabban. A tokja szinterezett Lindab Lemezből készül.

FONTOS, hogy cégünk ezen hagyományos redőnyök lefutó sínjében ALAPÁRON gumikat vagy kefés filceket szerel, amik szorosabbá teszik a redőny lécek mozgásterét és így sokkal hatásosabb hő, hang és fényvédelmet biztosítanak számunkra (pl.: a szél nem tudja annyira mozgatni a redőny léceket) és csendesebbé válik a redőny.

redőny hazánkban az egyik legelterjedtebb árnyékolási termék. Ablakok, bejárati ajtók elé szerelik, hogy megvédje az épületeket a felmelegedéstől. Megkülönböztetünk fa, műanyag és alumínium redőnyt. Régebben a fa redőny volt a legelterjedtebb, de ma már a műanyag redőny ill. az alumínium redőny váltotta fel.

A műanyag redőny a legegyszerűbb kültéri árnyékoló, de ettől függetlenül hosszú az élettartalma. Ár-érték aránya nagyon kedvező, ezért elterjedt.

Minden redőnyt el tudunk látni mozgatható szúnyoghálóval, ami komfortosabbá teszi otthonát!

A műanyag redőny típusok több féle műszaki tartalommal rendelhetők, hogy mindenki igényének megfelelő redőnyt találjon. A különféle redőny típusok más és más minőséget, és árkategóriát képviselnek.

A szúnyoghálós redőny, mint a redőny egyik változata egy igen gazdaságos megoldás, hiszen a redőny funkciója nem változik, viszont a redőny tokjába épített mozgatható szúnyogháló kizárja a rovarokat, szúnyogokat.

A barna szín szívja a hőt, a fehér viszont taszítja. A fehér színű redőny lécek és fehér színű lefutó sínek viszont UV stabilak. Ezért a fehér színű műanyag redőnyök az extrém melegben sem deformálódnak el. A színes műanyag redőny lécek és műanyag redőny sínek esetén az erős naptól eldeformálódhatnak.  Továbbá a színes műanyag redőnyök gyártása estén felhasznált egyes alapanyag kivonásra került a színes redőny léc gyártásból. Az  Európai Unió veszélyes anyagokkal, illetve veszélyes keverékekkel végzett tevékenység jogszabálya miatt.

2015. 01. 01.-től a fentiek figyelembe vételével a műanyag redőny esetén a fehér színű redőny lécre, és a fehér színű redőny sínre tudunk 2 év garanciát vállalni!
Amennyiben a redőny léc, redőny sín színes abban az esetben az eldeformálódásra NEM lehet garanciát, szavatosságot vállalni!

Amennyiben színes redőnyt szeretne készíttetni abban az esetben az alumínium redőny ajánlott!

A redőnyösök gyakran nevezik hagyományos vagy egyszerű redőnynek. Valóban rendkívül egyszerű konstrukció, de jól bevált működése, valamint rendkívül kedvező ára miatt közkedvelt. Az alábbi redőny típust a leggyakrabban a nyári perzselő nap elleni védekezésére használják, de azon felül az alábbi funkciókat is betöltheti.

Ez a redőny ma már 10 alapszínben készül, így könnyebb olyan redőnyt találnunk, ami színben harmonizál az épülettel. A műanyag redőnyöknél fehér szín a legkedveltebb. Alkalmas hő-és hangszigetelésre és az esti lámpafénynél, a leengedett redőny megakadályozza, hogy ne lássanak be az otthonunkba. A külső tokos műanyag redőny az egyik legkeresettebb redőny, mivel ára igen kedvező. Szinte mindegyik nyílászáróra felszerelhető, akár teljes sötétítésre is használható, hőszigetelése hangszigetelése miatt is keresett redőny típus.

Redőny típus műszaki tartalma a következő:

•  Redőny tok lindab, fóliázott anyagában festett, ezért ma már az egyszerűbb redőny tok sem korrodál.
•  Redőnytengely műanyag, a redőnytokban kialakított csapszegen forog.
•  Redőnyléc műanyag, német, UV stabil Redőnyléc szélessége: 37mm.
•  Redőny lefutó láb 45 60-as műanyag.
•  Redőny tok fehér vagy barna színben választható.
•  Redőny lefutó láb fehér vagy barna színben választható.
•  Redőny záróléc: klasszikus.
•  Redőny árában barna vagy fehér gurtni automata választható.
•  Ennél a redőny típusnál nagyobb felület esetén javasolt a műanyag tengelyt helyett fém tengelyt alkalmazni.

* Lindab tok: Anyagában festett, anyagában festve hajlított, fóliázott, korrózióálló redőnytok.